Παναγιώτης
           Τερζάκης

                                                      φωνή μουσική θέατρο

2018: μια γεμάτη μουσικά χρονιά! Συναυλίες στην Αμοργό, στην Αθήνα ευρύτερα, τη Θεσσαλονίκη, τον Ασπρόπυργο, με μουσικά projects που ο Παναγιώτης αγαπά πολύ και ένα νέο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκέμβρη! "Μια κόρη από την Αμοργό"!
Μετά τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" του Γιάννη Μαρκόπουλου σε μουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη και μετά από μία σειρά συμμετοχών σε άλλα μουσικά δρώμενα ο Παναγιώτης είναι και πάλι στο στούντιο για  την ηχογράφηση ενός νέου προσωπικού CD που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019.


Τραγουδιστής, performer & μουσικός ο Παναγιώτης Τερζάκης εμπνέεται και τραγουδά σε διάφορες γλώσσες από το 2004. Ο δρόμος μακρύς και γοητευτικός με πολλές συνεργασίες και προσεγγίσεις διαφορετικών ειδών με γνώμονα την αγάπη για τη μουσική, τις εμπειρίες και με τη σφραγίδα της ιδιαιτερότητας της φωνής και των ερμηνειών του.

Bass Vocalist με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική έχει εκδώσει 2 προσωπικά άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε άλλα τρία CD σπουδαίων μουσικών. "Far Away Land” (2009, Goldistor) - "Free” (2012, DD) - «Οι μπαλάντες της Νόνης» Τ. Καρακατσάνη (2016, Οδός Πανός), «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» Γ. Περιστέρη  (2017, Subways Music), “Η καρδιά του βασιλιά» Ν. Ξανθούλη (2018, εκδόσεις Καλέντη)Special Project: Πλοηγός Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Πλάτωνος, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού)

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (B.A in Music), του Αττικού Ωδείου (Δίπλωμα Μονωδίας) και του Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο απέκτησε Master of Music in Vocal Performance ως υπότροφος Fulbright σπουδάζοντας παράλληλα όπερα και υποκριτική. Δάσκαλοί του οι Δημήτρης Δίωνας-Αρύβας, Μαρία Σκαρλάτου, Robert Honeysucker, Donna Roll.

Κλασικό art song ρεπερτόριο, gospel & spirituals, jazz evergreens, avante garde  αλλά και folk ρεπερτόριο καθώς και νέες συνθέσεις αποτελούν τη φωνητική παλέτα του Παναγιώτη. Παίζει επίσης σε θεατρικές παραστάσεις.
Έχει τραγουδήσει σε ποικίλα projects στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στα ελληνικά με κύρια έμφαση στον ποιητικό λόγο.

'Εχει εμφανιστεί στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Κίνα και σε χώρους όπως: όπως Zero Arrow of the American Repertory Theater, Jarvis Theater of Napa (CA), The Pickman Hall, King's Chapel, The Hellenic Cultural Center of Watertown, The Center For The Arts in Natick, Amazing Things Firehouse of Birmingham, St. Paul Boston's Cathedral, Lowell's Historic National Park, Red Hall Theater (Shanghai), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βουλευτικό Ναυπλίου, Μουσείο Ηρακλειδών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, GazArte, στο ιστορικό Cafe Αλάβαστρον, στο θέατρο Olvio Wonderworld μεταξύ άλλων, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

O Παναγιώτης παράλληλα  εργάζεται ως εκπαιδευτής-σύμβουλος φωνής. (www.voicecoach.gr)