Με ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο ο Παναγιώτης Τερζάκης τραγουδά, παίζει και γράφει από το 2004.

Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του υποστηρίζουν διαφορετικά είδη τραγουδιού -από το κλασσικό και μοντέρνο ρεπερτόριο στα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ  και από τα  art songs στο δημοτικό τραγούδι και τη φόλκ.

Mέσα από  ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές  και με σημαντικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο έχει παρουσιάσει ποικίλα projects στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στη μητρική του γλώσσα  παρουσιάζοντας θεματικές παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες για το εκάστοτε κοινό.

'Εχει εμφανιστεί στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Κίνα και σε χώρους όπως: όπως Zero Arrow of the American Repertory Theater, Jarvis Theater of Napa (CA), The Pickman Hall, T. Eliot Library (Harvard University), M.I.T Chapel, King's Chapel, The Hellenic Cultural Center of Watertown, The Center For The Arts in Natick, Amazing Things Firehouse of Birmingham, St. Paul Boston's Cathedral, Lowell University, Lowell's Historic National Park, Red Hall Theater (Shanghai), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βουλευτικό Ναυπλίου, Μουσείο Ηρακλειδών, GazArte, στο ιστορικό Cafe Αλάβαστρον, στο θέατρο Olvio Wonderworld μεταξύ άλλων, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Παράλληλα με τους μουσικούς χώρους έχει εμφανιστεί σε δεκάδες εκκλησίες όλων των δογμάτων με κλασσικό, αναγεννησιακό και γκόσπελ ρεπερτόριο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ φιλοξενένησε το project "Graecia Magna" μέσα σε ελληνορθόδοξους  ναούς σε μια σειρά εμφανίσεων με μοναδική επιτυχία.

Το πρώτο του άλμπουμ με ελληνικά δημοτικά τραγούδια μέσα από ένα νέο αφαιρετικό πρίσμα και τον γενικό τίτλο "Far Away Land" απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Tον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά διεθνώς το  αγγλόφωνο EP "FREE", ένα avant Americana fusion και περιλαμβάνει νέες εκτελέσεις τριών  τραγουδιών των Sam Cooke, John Denver και Trent Reznor- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή καθώς και μία νέα σύνθεση του Παναγιώτη.

Την περίοδο 2014-15 εμφανίστηκε στη σκηνή του OLVIO Wonderworld στην οπερέττα του Offenbach «Ωραία Ελένη» σε σκηνοθεσία Π. Αδάμ παίζοντας τον ρόλο του Αγαμέμνονα, στην αίθουσα του "Παρνασσού" με ένα ιδιαίτερο project πάνω στο διεθνές ρεπερτόριο του Χατζιδάκι αλλά και σε πληθώρα εναλλακτικών χώρων στα πλαίσια φεστιβάλ και εκδηλώσεων. Το Πάσχα του 2015  παρουσίασε εκ νέου τη μουσική ποιητική "Είμαι εγώ, Κύριε".

Την περίοδο 2015-16 η μουσική του Παναγιώτη ακούστηκε στο παραμύθι της Μ. Γραμματικάκη "Το Μπλε Κοχύλι" και η φωνή του στην παράσταση του Χ. Συριώτη "Τί κοιτάτε ρε;" σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη.

Παράλληλα εμφανίστηκε σε διάφορα φεστιβάλ και χώρους με ποικίλα project.

Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε από την "Οδό Πανός"  το CD "Οι μπαλάντες της Νόνης" σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη και ποίηση Νόνης Σταματέλου. Ο Παναγιώτης ερμηνεύει τρία τραγούδια του συνθέτη.


Τον φετινό χειμώνα, εμφανίζεται στο μουσικό παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη "Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα", σε σκηνοθεσία Λένας Γεωργιάδου και μουσική Γ. Περιστέρη ,στο θέατρο OLVIO.


O Παναγιώτης παράλληλα  εργάζεται ως εκπαιδευτής-σύμβουλος φωνής. (www.voicecoach.gr)


αναλυτικό βιογραφικό